Persoane interesate

miercuri, 20 februarie 2013




M-am gandit sa scriu...fara noima fara inteles. Sau poate ca nu!
Existentei trebuie sa-i dai neaparat un inteles altfel devine o codobatura, o ratusca fara cioc sau un lup fara coada sau o gigantica epopee care se naste din scaparatul unui chibrit fara sens doar din dorul de a vedea cum se mistuie focul, pèntru ca ce  altceva decat o mistuire a energiei suntem...

In momentul asta cand am inceput postarea fara noima pe google crome am deschise 5 ferestre spre lumea virtuala si una spre cea reala pentru ca inca fumez ca un nepriceput. De pe cea reala ,intamplare sau nu... o masina propagandista ma anunta in megafoane rupandu-mi ritmul gandurilor ca a aparut un ziar nou care apare in zilele de 6 si 20 si se cheama Suceava 100%. Un ziar de facut capul mare care poate fi gasit pe www.suceavasutalasuta.ro. In cele 5 ferestre virtuale e liniste. in una se explica clar cum poti face sex dupa moarte in alta despre Einstein si experimentul sau care va fi o reusita cand Philadelphia va fi andocata dupa iesirea din masinaria timpului.Pagina de facebookomania in care oamenii isi varsa rand pe rand toate spumele constiintelor netraite,visate,dorite ,implinite sau nu. Apoi e pagina asta https://soundcloud.com/user467834302/celestine-the-world-below-the a celebrei de acum Mihaela Celestine o fiinta care m-a bulversat mereu si am ajuns inapoi aici unde va scriu in a 6 ea fereastra deschisa spre inauntrul si inafara fiintei.
Ca orice nenorocire toate au un inceput.
E clar ca Dumnezeu Tatal e si Mnezeul Mama.

Cum poti incepe o teorie fara sa fi existat nimic inainte?
Inainte de toate intr-o sfera goala sau orice forma a geometriei descoperita sau nedescoperita trebuie sa ai echilibru. Nu poate fi doar crestere fara consum. Nu poti produce energie la nesfarsit fara sa faca bun. In nevoia avida de a pastra echilibrul creatiei Dumnezeu a gasit acest sens si a fact un pact...despartirea energiei in doua, intr-u echilibru. E ca si cum unui scamator pe sarma i-ai pune intr-o mana o greutate de un quintal si in cealalta nimic. Dar nici asa nu e indeajuns pentru ca trebuie aflata taria fiecare-i maini si atunci mai mereu scamatorul va folosi tot felul tertipuri pentru a ajunge la capatul sarmei unde-si va gasi echilbrul initial.
Probabil ca perfectiunea o poti descoperi doar in dualitate. Fara dualitate univerusl asta caruia noi ii dam infinita grandoare nu ar exista. Fara dualitate gradina Edenului,viata,  ar fi fost un plictis total. Esenta e sa nu catalogam sexual dualitatea ci sa gandim sexual ca suntem duali ca fara dualitatea din inauntrul nostru nu ar mai exista dualitate in afara noastra, universul nu ar mai fi in echilbrul fara alb si negru.

Eu m-am dat peste cap precum cometa Halley sa aflu de-s mai bun rau decat bun si invers si am aflat ca pot fi doar o expresie al acestui echilibru.
Daca esti prea bun crapi daca esti prea rau iarasi crapi daca esti in echilibru iara-si crapi dar poti fara sa o faci cazand de pe sarma ca un scamator nepriceput.
Viata e o scamatorie care merita traita doar in echilbru si trebuie sa fii constient ca nu e o lupta a bineului si raului in tine ci doar a echilibrului ce doreste sa ramana nedezechilibrat!

2 comentarii:

  1. Minunatule prieten,
    Sorine!
    Ce s-ar face sufletul şi mintea ta dacă nu ar răbufni în vorbe ? Şi ce vorbe ! O fântână arteziană demnă de Versailles !

    Am trăit cuvintele tale. Şi da, sunt în Adevăr.

    RăspundețiȘtergere