Persoane interesate

duminică, 21 august 2011

Maria si Eu.


Cursiv




Maria creste la etajul trei dupa o rogojina.
Deasupra ei traieste Evghenia o rusoaica care fumeaza des care nu are nimic din Karenina si care pare o conspiratie desprinsa din Balzac,Tolstoi si Che Guevara. E venita de mult in Spania si nici in amintiri nu mai stie ce culoare are iarba din stepa rusa. E trista si e vecina cu un buldog francez si familia care are grija de el.

Maria e fica lui Juan si a Fernandei-Maria. Juan se trezeste dimineata si o umezeste. Cand soarele loveste in crestetul ei ii pune umbreluta. In serile tarzii Juan si Fernanda rup cateva frunze din trupul Mariei si viseaza sub visele Evgheniei. Mereu m-am intrebat de ce cuplul asta are nevoie de un adjuvant pentru a simti placerea noptilor. Poate ca e buldogul deasupra lor si le streseaza existenta, le fura din pofta de viata...poate. Sub buldog sta o blonda pe care nu am reusit sa o pun pe harta lumii. In balconul ei mereu e liniste. Iese rar se uita ca un agent meteo apoi spioneaza cu pofta existenta de alaturi a Mariei si se inchide dupa stolurile bine trase. E un mister ce se inatmpla acolo in sufletul ei inchis intre patru pereti.

Ciquitin-buldogul francez e un suflet chinuit. Uneori imi vorbeste. Se tanguie ca o balada romaneasca neinteleasa de nimeni. Incepe scurt si apoi isi aduce aminte ca e ruda cu lupii si urla . De multe ori ii raspund si il indemn sa se elibereze sa dea tot ce poate si de cele mai multe ori stapanul iese nervos. Si eu si Ciquitin ii facem in ciuda si strigam la luna de parca ar fi surda. Iese si "su mujer" si imi face semn ca sunt "loco". Ciquitin rade cu pofta in latratul lui...Mariei ii e ciuda.Ii e ciuda ca existenta a facut-o muta ca nu poate sa ne raspunda. Ca poate vorbi doar print buzele lui Juan cand prizeaza prea mult din trupul Ei. Maria e o planta sfanta si ar fi tare scumpa pentru Juan daca nu si-ar creste-o in Balcon.

Evghenia nu traieste singura e vecina de chin cu Liudmila. Liudmila pare din TransNistria. Seamana cu fata dintr-o poveste veche de a mea intamplata in vama interioara din Tiraspol. Era toamna si le aduceam transnistrenilor masini de spalat din buncarele nemtesti. Cand am ajuns in Tiraspol era pe inoptate. Delegatul m-a luat de la pod din dreptul fostei cetati moldave de sub controlul trupelor de mentinere a terorii si m-a dus in mare graba in curtea vamei. M-a parcat mi-a adus o sticla de vin foarte rosu si mi-a zis in engleza today care a doau zi l-am inteles ca tomorow. Aveam fereastra mea pusa in fereastra ei. A aprins becul si mi-am dat seama ca e o bucatarie. O bucutarie ruseasca cu toate cele...lipsea inca rusul din ea. Ea avea pe ea un maieu lung cat sa-i acopere formele de femeie rusa matura si inzestrata cu toate cele. Facea clatite si le umplea cu un gem verzui. A aparut si o blonda mica si frumoasa de vreo trei anisori care ii lungea maiul cu un anumit scop. A terminat ligheanul de clatite si savura o tigara cand a intrat Iura. Iura era beat sau probabil ca asa era el mereu dupa fatza pe care a facut-o femeia. A pupat-o pe frunte i-a mai zis ceva dupa care si-a adus aminte de filmele lui VanDame. Ciudat e ca dupa o repriza de K1 ea a gasit un moment cand l-a imbunat l-a sarutat pe botul lui scarbos si i-a dat o clatita. Au stins lumina si
m-au lasat fara vise in seara aia. Doar cu ura. M-as bucura sa stiu ca Ludmila e femeia de atunci scapata de teroarea unui geam vecin cu vama din Tiraspol.

Maria. Maria e tot acolo, creste frumos rasfatata zilnic de Juan si ea... e mereu recunascatoare...in noptile cand perechea stapana nu are inspiratie la vise...

Asta e coltul sud-westic vecin existentei mele. Ma bucur ca e Ciquitin si Maria care-mi zambeste verde-tacut.

3 comentarii:

  1. Frumos descris. Fără poveste, imaginea ar fi una oarecare.
    :)
    Cred că "Maria" o să stârnească gelozii şi nostalgii.
    Glumesc. Atât cât mă ţine şi s-ar putea să nu prea-mi iasă. Să nu te superi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Contul dvs. actual (sorindirokko@yahoo.es) nu are acces pentru vizualizarea acestei pagini.

    Faceţi clic pe aici pentru a vă deconecta şi pentru a schimba conturile.


    Tks Blue. Glumeste ca iti iese. Uite cum glumesc astia de la Bloger. eu nu am acces la ce scriu si la comentarii.::))

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    Până una-alta, ăştia de la blogger te-au determinat să faci o indiscreţie. Ţi-ai făcut public id-ul de mess. E ca o invitaţie la conversaţie. Dar virtualitatea e plină de surprize, nu toate plăcute -din păcate!
    Dacă-mi dai voie, voi introduce şi eu id-ul tău în lista mea de mess, deşi eu intru rar pe acolo. Să fie, just in case.
    :)

    RăspundețiȘtergere