Persoane interesate

vineri, 1 aprilie 2011

A R M O N I E


***Se spune ca odata de demul ,tare de demult traia un intelept care avea trei fii. Cand a dat de senectute si-a chemat fiii si le-a impartit averea, pamantul tot in trei si le-a mai zis sa traisca in pace si armonie cat sa ajunga la varsta lui cu mintea limpede si sa vina cand el o sa-i cheme sa-si ia ramas bun de la ei in drumul lui spre cele vesnice...Au trecut cativa ani si batranul i-a chemat.


-Uite a sosit clipa fii mei ,simt ca va voi lasaa singuri pe pamantul asta.


Fii au inceput sa planga. Moartea tatlui intelept iar fi lasat fara sfaturi. Inca depindeau mult de el.Cel mare a spus...


-Tata stii atatea cu siguranta cunosti leacul sa mai traiesti inca o vreme printre noi,sa ne dai sfaturi sa ne indrumi.

- Da fiule stiu ,cunosc leacul si doar in puterea voastra sta sa ma salvati sa pot trai si chiar sa intineresc, inca 5oo de ani. Fii erau ochi si urechi.

-Va trebui ca fiecare din voi sa se duca in trei zari ,la trei flori de trei culori de trei ori in rasarit si sa le culeaga apa vie ce o lasa zei cand uda pamantul cu nemurire. Eu voi bea stransura voastra si voi fi din nou tanar. Voi face noi fii, noi frati voua, noi destine.


Bucurosi fii au plecat. La lumina primului foc de tabara cel mijlociu incepuse.

-Si ce le va da tata noilor sa-i fii, va rupe din pamanturile noastre din pamnturile copiilor nostrii pana cand vom ramane din ce in mai saraci iar in cele din urma e posibil ca si el sa moara de foame. eu zic sa ne intoarcem sa ne luam ramas bun acum si sa-i spunem ca nu suntem atat de intelepti incat sa adunam apa vie de care el vorbeste.

-Nu ,spuse cel mic, ne vom face de rusine. Vom merge si vom cauta florile pana cand rasariturile lui vor fi stinse. Ne vom intoarce si ii vom aduce apa tarziu dupa moartea Sa.


Batranul trimise vestea catre cele trei zari ale tinutului sau ca murise. A doua zi cei trei fii tinand in cani picuri de ploaie... jeleau la usa cortului. De dupa intrare batranul zambea...Fii lui gasisera calea catre Armonie.


Armonie ce cuvant minunat atat de uitat in ziua de azi.


***Mi-a venit ideea postarii undeva in Franta pe langa Dijon. Pe o portiune de 400 de metrii de autostrada 5 puigani de vulpe erau imprastiati de armonia in care i-a ingradit omul. Probabil mama vulpe sarise gardul dincolo, nu a mai gasit calea inapoi sau poate ca era si ea insirata pe celalalt sens si adio armonie a faunei in zona. Mai jos dupa Lyon era scris mare ...Santier. Aici am investit 1milion si ceva de euro sa facem un pod pentru animale. Nu a stiut biata vulpe de trecatoarea de un milon juma de euro ca acum era impreuna cu puii in cotet la Sarkozi...


***Pe autoroute 107,7FM, printre stirile cu accidente si santiere de pe autostrazi o Domnita preda lectia Colesterolului. Foarte multi francezi mor din cauza colesteroasa. Domnita dadea exemple acolo ce trebuie sa halim sa nu ni se ingroase sangele cu recomandare speciala sa trecem pe la superminciunile carefoour si restul de pe piata F, ca alimentele aici asa sunt facute ca nu mai dam in colesterol,; un anumit tip de alimente pentru ca restul sunt toate toxice. Apa daca nu e din cea care se face cea mai multa reclama e toxica, painea toata e danger, carnea ar trebui pus capul de mort pe ea sa stim ca puiul e sigur mort si de asta ne vom molipsi daca mancam mult. Etc etc etc. Oare cum am ajuns sa fim mintiti atat de josnic? Sau mai bine zis cum am ajuns sa ne mintim atat de josnic? E clar ca vacile, porcii, puii si restul de animale crescute pe banda rulanta pentru sacrificare sunt niste surogate toxice. E clar ca legumele crescute in burete cu seringa in tulpina nu au nimic in comun in afara de culoare cu adevaratele legume si fructe care ar trebui consumate. Cumva ne-ati otravit si acum de frica sa nu ramaneti fara clienti in magazine ne atentionati.


***Seara am oprit si am invatat ca Iubirea nu mai e o paradigma,e strict legata de relatia carnala. Ca eu nu pot spune unui semen uman Te Iubesc pentru ca ar fi doar o invitatie la o partida de sex. Imi placi suna mai sexual ca te iubesc. Deja simti placere. Te iubesc inseamna ca esti in armonie cu sufletul sau ca esti pe aceeasi lungime de unda cu persoana careia ii spui. E un lucru mare sa iubesti in armonie fara trup. Vati gandit vreodata cati copii sunt conceputi fara armonie, doar din instinct sexual, sub aburii kamasutrei ai alcoolului sau drogului? Cati netoti isi bat joc de un act atat de sacru? Care credeti ca e rezultatul? Uitati-va pe strada la fetele unor tineri care privesc impaienjenit fara orizont. In germania turcii fac cate 10 copii pentru ca scapa sa dea impozit la stat pe viata ptr. orice afacere ar face-o. In asta consta armonia? Faci copii sa scapi de impozite?


Apoi...apoi mai exista miracolul ca poti face bani oricum,care banii oricum nu sunt destui in raport cu senzatiile noi ce ti se pun pe tava.

Incarc din Calahora spaniei ciuperci la borcan pentru Venlo -Olanda. Ma bucur, fac bani, cursa buna. Trece o luna si primesc incarcare din Olanda pentru Madrid. Ajung in fata firmei si zic am mai fost aici, e secretara aia de 2 metri cu pielea mereu bronzata care iti face cadou o cafea buna. Asa e. Ea zambeste, imi da cafeaua, imi zice numarul rampei si astept. Eu m-am speriat. Aceleasi borcane de Calahora le duceam la Madrid. Distanta Madrid -Calahora e de 4 ore. Calahora-Venlo-Madrid inseamna mii de kilometrii, 2tone de motorina arsa, oboseala si cei mai important...Multa poluare. Mi-as fi dorit sa inchid capul afacerii intr-o hala ermetica cat depozitul ala si sa-i dau drumul dupa ce se consuma cele doua tone de motorina. Adica sa chem casa mortuara sa-l ia la machiat. E cineva pe pamantul asta interesat de sanatatea omului??? sau e doar multa moneda batutat pentru a se vinde noile produse si antidoturile aferente?


***Deci in esenta treziti-va! invati sa iubiti si sa rezonati in armonie. Uitati de cioacele pe care vi le baga pe gat marii industriasi si mancati legume de pe taraba crescute cu sudoare iubire si armonie de maini umane.Ridicati barierele pe care le-ati pus in fata naturii si lasati-o sa va reintre in suflet.

Un comentariu:

  1. Nu ştiu ce să comentez. Sunt multe lucruri cu sens, sunt de acord cu ele şi admit că tot ce era mai important ai spus tu în ultimul paragraf.
    Ba da, ceva tot pot să spun: mă bucur când postezi.
    :)

    RăspundețiȘtergere