Persoane interesate

miercuri, 10 februarie 2010

Din capatul sistemului catre Tine





***Departe ,de acolo de unde incepe sau se termina Casa Soarelui, Pluto s-a lasat fotografiata in toata splendoarea ei de planeta inghetata. Ma gandeam ca intr-o zi
cineva ar putea da un bobarnac planeteleor din sistemul solar,ca la biliard,sa le reaseze si Pluto sa fie plina de viata iar Terra sa fie departe in ceata,inghetata pe vecie, cu oasele noastre marturie pentru cei ce o vor explora ca a fost viata aici candva!





***Teorema regasirii omului agatat intr-un cucui de viata in coltul asta de univers e tare complicata. Multi ,chiar foarte multi nu au puterea sa creada ca totul e trecator si ca oricare ar fi destinatia finala, intr-un cerc daca te invarti repede poti sa-ti prinzi coada,sau coada sa dea nas in nas cu nasul. Evolutia nu e decat un mare pas spre involutie. Pui o samanta,din ea se naste o floare care dezvolta un univers intreg de energii,cand ii vine sorocul moare si din samanta ce nu a uitat sa o lase devine iar un nou inceput ce va evolua pana la stadiul firesc de samanta. A ajuns oare omul in stadiul de Floare coapta pregatita sa o ia de la inceput? Chiar ne putem desprinde de partea noastra materiala si ca un bulgar de energie sa privim de undeva de sus la ce am lasat in urma? E posibil sau NU ;ca toti marii ganditorii ai lumi sa fi emis teoriile lor pe baza fricii de sfarsit etern,sa fi cautat o speranta ca dincolo de imbratisarea pamantului ne mai asteapta noi surprize? E posibil ca dand speranta in ce te doare mai tare(existenta foarte limitata ca timp) sa poti dirija mintile oamenilor, sa le zici sa nu traisca in aceasta viata pentru ei si sa uite de ea si printre altele sa traisca doar pentru cei care vand speranta?

Ni s-a inoculat atat de putrenic si de demult in suflete aceasta speranta,ni s-au inoculat atatea apocaliptice sfarsituri incat am ajuns sa stam nepasatori cu mainile in san asteptand o noua viata. E ca si cum am pierdut lupta,am ridicat steagul alb si asteptam cuminti sa vina judecata finala si un nou inceput. E ca si cum vezi cum intra apa printr-o gaura de sobolan in vas si il lasi sa se scufunde cu speranta ca va rasari un port la 2000 leghe distanta de primul mal. Pe un blog cineva se intreab ce-i cu Dracii? dar nu vad pe nimeni sa se intrebe ce-i cu oamenii.....Pe alt blog cineva il globalizeaza pe Dumnezeu si ne da speranta ca el va veni sa ne ajute. Omul e un univers in toata splendoarea lui,are puterea de a trai si constientiza ca traieste. In el traieste insasi creatorul,Viata. Cum poate fi omul vesnic? Lasand loc si celor care il vor urma sa traisca ,sa tina candela vietii aprinsa. Suntem doar oameni,trecatori alesi sa tina cuvantarea despre viata pe pamant in fata celor necuvantatoare. Suntem petale de trandafir ce ademenesc viata catre o noua polenizare. La ce sunt bune toate ezoterismele despre viata daca ne gandim mai mult la ce va fi dupaia? Oare Dumnezeu ne-a creeat sa aflam ce e dupa moarte sau sa-l descoperim in toate spledoarea si diveristatea vietii pe pamant care poarta amprenta Sa?

4 comentarii:

  1. "Oare Dumnezeu ne-a creeat sa aflam ce e dupa moarte sau sa-l descoperim in toate spledoarea si diveristatea vietii pe pamant care poarta amprenta Sa?"

    Si cum Il descoperi, Sorine?
    Priveste in jur. Unii oameni au ajuns sa traiasca napastuindu-i pe ceilalti, negandu-le un drept pe care ar trebui sa-l avem toti. Sisteme care induc sclavia mascata, manipulari draconice, distrugerea mediului care ne asigura viata...iata unde omul de rand e nevoit sa-L descopere pe Dumnezeu. Te miri de ce cauta refugiul intr-o alta forma de existenta?

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am invatat sa-l descopar singur,sarind peste toate pildele omenirii. Imi construiesc propriile pilde si propria imagine a lui Dumnezeu. Si incep de la o judecat dreapta pusa bine in cumpana. dincolo de iubirea pe care tu o traiesti catre toti semeni planetei trebuie sa existe si ura. Un echilibru firesc pentru a indeparta molozul care ne conduce din societate. Nici o demonstratie pasnica nu-i va intoarce din drumul pe care au pornit. Nu trebuie sa-ti fie mila de cel care iti inchide viata in"acvariul" lor in coliviile lor. Si pentru ce ti-o inchide? Suntem niste sclavi moderni care am fost invatati sa speram ca dincolo de moarte ,Dumnezeu ne va alina durerea si vom fi fericiti. IISUS a porpavaduid iubirea dar ne-a atentionat ca la intoarcerea sa va fi trecut totul prin foc si sabie. eu nu vreau sa zic ca sabia e calea dar vreau sa zic ca inconstienta noastra prin care muscam zilnic din marul blestemat ne va face culpabili la judecata finala. Acceptam prea usor ce ne pun pe tava ei pentru placerea de a aduna cat mai multa avere si putere.

    de ce trebuie reclama ca sa vinzi o paine sau un ardel iute,o bere sau un vin? de ce sexul a ajuns mai tare ca biserica lui Dumnezeu? de ce construim turnuri ca cel din Dubai si in jur la cateva sute de kilometri oamenii mor de foame. De cate ori ai auzit pamantul negociind pretul petrolului cu cei care il extrag? De cate ori ai auzit padurea facand lucrul asta? In tot ce fac folosesc cuvantul si semnele lui Dumnezeu pentru a ne da speranata si a se folosi de sclavi. pentru ca asta suntem sclavi moderni cu case si masini luxoase si ipoteci in banci(o buna parte din noi). schimbarea se va face daca vom redescoperi lucrarea divina,viata adevarata si asta va trebuie sa o facem stergand din memorie totul si incepand de la -1. Toate actiiunile omului pe pamant pot duce la descoperirea lui Dumnezeu sau ingroparea Lui. Noi suntem pe cale sa-l ingropam si apocalipsa nu va pleca din mania lui Dumnezeu ci din neputiinta fiintei noastre de a respecta ce ne-a fost dat. Uita-te ce au facut din tara asta nu te uita peste granitile ei si de o buna bucata de timp o fac la lumina zilei si uneori participa si la slujbe bisericesti. Eu daca as fi preot la o biserica vizitata de mai marii tarii le-as inchide usa in nas. Ei nu merita sa aprinda o lumnare in numele lui Dumnezeu,in numele vietii. Dac ai sti cata padure a cazut in Bucovina si apoi statea putrezita in port la Constanta sau Galati pentru a-si cumpara cei care trebuiau sa ne respecte existenta yahturi de milioane de euro. Un aviz de export facea cat o scandura la yahtul lor si pe un aviz de export cadea cativa ari de padure. Aia nu sunt oamneii lui Dumnezeu pentru ca Dumnezeu era si in fiinta acelor copacii.Dumnezeu e in tot si in toate.

    da lasa,lasa ca trece si prognozata apocalipsa si sa vedem atunci ce mai inventeaza. Mai sunt 2 ani si ceva luni si o sa ramanem gura casaca cand vom vedea ca s-au transformat doar cifrele la conturile lor bancare.

    Uita-te la Buda care de zeci de generatii se reincarneaza si nicodata nu poate depasi stadiul de om si lumea il crede un fel de Dumnezeu. ce Dumnezeu e acela care sta in carne de OM? dar mai mari lumii ii folosesc imaginea cum a fost folosita de secole pentru a ingenunchea prostimea in fata lor. E un trend sa fii Budist, sa o aburesti despre Mohamed sau sa cunosti calenadrul aztec. Cand Dumnezeul adevarat care a zis simplu eu sunt viata vesnica, va fi un "trend" in toate inimile pamantenilor atunci planeta va fi salvata,va fi viata,il vom redescoperi pe Dumnezeu. Probabil ai sa ma intrebi cine e Dumnezeul adevarat. Dumnezeul adevarat e si coltul de paine pe care obisnuim cu nonsalanta sa-l aruncam la gunoi. E si apa pe care o respira pestii e si pestele,e si pasarea care zboara si cuibul ei si cerul pe care se pierde in zare. Dumnezeu e in oricine care ii respecta si iubeste lucrarea in cei care traiesc pentru continuitatea vietii pe aceasta planeta.

    Sa fii iubita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun gasit!

    Frumos, concis.

    Impartasesc aceiasi viziune...

    Omul a uitat sa fie om!
    Am mai spus candva, ca Dumnezeu i-a dat omului toate cele necesare spre a putea iesi din jungla, iar omul a adus-o in mijlocul sau.
    Nemurirea este o tema ce tinde spre infinit. Va fi vanduta intotdeauna foarte bine si destul de scump.
    Privirile ne sunt directionate spre interior, nu spre exterior!
    Sa nu vedem realiatea construita de noi, ori cu complicitatea tacita, ori cu ignoranta, ori cu umarul nostru.
    Poate ca... "lumea ar trebui reinceputa" cum spunea Cioran (ca tot stau azi sub influenta lui)
    :)
    Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sorin, eu sunt de acord cu tine! Aveai impresia ca as sustine altceva?
    E drept ca multa vreme mi-a fost foarte greu sa accept existenta raului, in forma de care vorbesti.
    Da-mi voie sa ma disculp: imi lipseste o "piesa", n-am organ care sa inteleaga asa ceva. Pare ridicol ce spun, dar te rog sa ma crezi, asa m-am nascut. Sunt uluita de cate ori intalnesc situatii de genul raului facut cu intentie si repetat, cu placere, cu total dispret fata de semeni si/sau natura. Dar, mai ales, raul gratuit, cel lipsit de o motivatie reala cat de mica. Iau cunostinta de fenomen dar mi se pare asa o anomalie, ca iese din limitele oricarei logici. Sunt impotriva lor, dar macar unele rele au o farama de logica, chit ca e stramba. Pentru celelalte sunt complet naucita, fiindca nici mintea si nici sufletul meu nu pot sa le priceapa rostul.
    De exemplu, pentru un individ care a facut ceva rau ca sa obtina o suma mare de bani, suficienta ca el si urmasii lui (macar 2-3 generatii dupa el) sa traiasca fara nicio grija, fara nicio apasare, gasesc o explicatie. Lacomia, dorinta de castig cu orice pret, dorinta de huzur etc. E meschina, penibila - e drept!, dar exista o explicatie pentru gestul lui. Mi-e peste poate sa pricep, insa, de ce continua sa faca raul respectiv si dupa ce a obtinut ce a urmarit. De ce refuza sa se opreasca?

    E drept ce zici. Sunt oameni daruiti cu aptitudinile necesare si au menire de razboinici. Dar nu suntem toti la fel. Eu as vedea in cel pe care trebuie sa-l combat doar un om care e stapanit de un rau, o creatura ratacita si mi-ar fi dificil, ca sa nu zic imposibil, sa-l lovesc. Fireste, vorbesc despre mine la momentul acesta. Poate in viitor lucrurile se vor schimba, doar Dumnezeu stie ce urmeaza sa fac.

    RăspundețiȘtergere