Persoane interesate

joi, 21 ianuarie 2010

" Importanta e calatoria ,nu viata asta "

Traim constient intre cele trei dimensiuni,... inconstient se pare ca traim intr-o infinitate de dimensiuni. De unde vine inconstienta asta cand toata existenta noastra e explicata alb pe negru la lumina zilei de insasi existenta noastra?
Sa incepem cu inceputul...Te nasti si o perioada nu constientizezi ce esti sau cei din jur nu constientizeaza ca tu esti constient,...esti doar bucuria turor generatiilor ce au trait inaintea ta pe pamant,sau esti rodul unei importante calatorii genetice a vietii pe pamant. Iarba din curtea casei pare a fi aceeasi de cand a fost pusa cu toate ca e alt fir. Existenta ierbii o privim normal. E doar ideea de iarba care dainuie,firele sunt altele noi, mereu.Nu suntem departe de mersul ierbii prin univers.... In una din zilele trecute mi-am surprins catelul visand. Alerga,scotea un sunet ca un fel de ras ,s-a speriat de ceva, era undeva plecat ...acolo in subconstientul sau inconstientul sau,sau poate ca departe de inconstienta mea. Uite afara ninge. Avem siguranta ca e alta ninsoare fata de cea de anul trecut,dar oare s-a nascut alta molecula de apa pe pamant intre timp? Ce e asa de greu sa intelegi ca fiecare fulg de nea e acelasi mereu,doar ca uneori se aduna mai multi la un loc alteori uita sa mai cada sau alte ori uita sa se mai transforme in fulgi si cad picuri de ploaie pe pamant.Nu vom fi niciodata mai multi decat trebuie pe pamant,vom fi doar atat cat pamantul vrea sa fim. Omenirea a descoperit intre timp lungimea de unda...
landa=c/f =cT
c fiind viteza de propagare a undei in mediul respectiv , T perioada undei, f e frecventa undei invers perioadei temporale . Cei care au calculat lungimea de unda iau in considerare mediul ca fiind atmosfera,temperatura,relief,lumina...dar oare omul nu e un mediu in care lungimea de unda sa se propage transmitand toate datele genetice,oare restul celor cu viata de pe pamant nu au caracteristica de "mediu" propice propagarii unei unde cu informatia genetica a corpului viu? Garantat in asta consta chintesenta existentei noastre si a universului. Inca nu realizam dar cu timpul vom reusi sa stim ce simte o floare,un caine,o picatura de apa nu avem inca receptorii necesari pentru a capta si undele lor.
Fatul oricarei rase de pe pamant e alimentat cu aceasta informatie care circula din corp in corp inca de la aparitia vietii pe Terra, pana in momentul cand poate lua parte la intretinerea sau crearea de noi informatii care sa le predea mai departe. Din punctul Z(sa spunem Creatorul) pana in punctul X (sa spunem Creatorul momentului) s-a asigurat transmiterea informatie printr-o infinitate de terminale. In aceasta lungime de unda care dainuie de la ziua intai pana in prezent a fost pusa formula vietii .
Sunt familii care isi simt prezentul inca in primele zile ale vietii in univers si sunt familii ca si circuitele prost facute care isi ard existenta pe parcursul a catorva generatii.
Nimic din ce a fost la inceput nu se va pierde datorita inconstinetei omului,doar el se va pierde ca transmitator. Ideea e ca odata cu moartea noastra trupeasca informatia e preluata de pamant si prelucrata. Probabil ca odata si odata pamantul se va plictisi de existenta noastra haotica impartita de prea multe sfere si ne va bruia accesul la receptionarea lungimii de unda care ne defineste ca oameni si ne vom transforma cu toti in copaci.
Starile astea care le definim paranormale nu sunt decat franturi dintr-o informatia pè care viata din noi a transmis-o candva. Nu e nimic mai spirtual decat sa intelegi ca tot ce e viu face parte din tine si ca fara tine informatia nu poate fi transmisa mai departe. Atunci cand ne inchidem receptorul omoram cate un pic existenta vietii in univers.Cu toate astea, Creatorul inca lucreaza chiar daca s-a pus la odihna in a saptea zi!

4 comentarii:

  1. @sorin-"Nu vom fi niciodata mai multi decat trebuie pe pamant,vom fi doar atat cat pamantul vrea sa fim..."ziceai in topic.Dar e ceva care da cu zecimale:In vremea cand lantul trofic avea un sens aceasta teorie a ta se aplica in mod firesc si e normal sa fie asa.Nimic nu se pierde,totul se transforma.Totul avea un ciclu,fiecare organism viu avea un loc bine definit in mecanismul naturii,echilibrul universal se pastra in mod firesc.Dar ia calculeaza:peste 7 miliarde de consumatori de resurse contra unui procent mult mai infim de adevarati pastratori ai acestor valori ti se pare un echilibru corect?Adica,in beneficiul si din respect fata de mersul firii,ce fac acesti sapte miliarde?
    La inceputuri si cateva milenii dupa aceea,acesti consumatori inconstienti de adevaratul lor "potential",mergeau in linie dreapta cu restul regnului,natura isi urma ciclic evolutia iar...teoria ta ar fi ramas valabila.Spune-mi cu mana pe inima daca in aceste zile,tu crezi ca acest fenomen se mai aplica firesc si conform legilor evolutiei.Totusi natura isi urmeaza un ciclu,dar nu in beneficiul celor 7 miliarde.Poate ca si dinozaurii la vremea lor au rasturnat intr-un fel balanta...si uite unde sunt acum!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte corect spus Jolly. am specificat si eu spre final ca probabil "pamantul" ne va elimina cum au fost eliminati dinozaurii si daca ne ducem cu ideea la universalitatea fiintei noastre chiar un asteroid de ne va inchide gura tot de pamant va fi. In orice caz,putem fi 14 miliarde contra celorlalte fiinte de pe pamant (animale,plante) si tot ele vorf castiga. Adevarul castiga mereu. Noi am ajuns sa ne mintim ca traim...marea majoritate din noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mai e o chestie. Vad ca din ce in ce mai mult ne intereseaza unde plecam si nu de unde am plecat. Cumva o dam in masa de Mama si speram sa ne ierte Tatal. Dar sa nu uitam de marea vorba Mama e una,Tatal e doar in trecere

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar putea fi o explicatie... E posibil ca Spiritul sa nu fie infinit. Inmultindu-ne, nu ne mai ajunge tuturor, asa ca Cineva il mai dilueaza. :)

    RăspundețiȘtergere