Persoane interesate

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Daca tăceai filozof rămâneai



Ce este Filozofia?


PhyloSophia- dragostea de a cunoaste, o derivare intre dragoste si cunoastere, "intelepicune" insemnand comuniunea celor doua.Etimologic ,intr-o conventionala supra-traducere,am putea spune; este dragoastea de a fi intelept,de a deprinde intelepciunea.


Daca taceai Phylosoph ramaneai!



Cand pe deal rasare luna... e o intreaga filozofie. Fiecare care-o vede incropeste o filozofie. Dintre toate care e cea adevarata? Foarte multi o privesc cu Phylo si destui, la fel de multi, cu Sophia. Dar cati o privesc cu Phylosophie?

Incepand cu secolul VI inainte de Hristos,istoria si-a umplut paginile cu filozofi. Aristotel e primul in catalog nu ca ar fi el primul! Deci greci au fost primii care si-au dezvoltat apetitul pentru intelepciunea divina,aceasta dorinta de a se asemana pe cat este posibil in gandire cu Dumnezeu,cu creatorul. Filozofii nu sunt decat niste cautatori ai intelepciuni divine de atingere a cunoasterii marelui Intelept; Dumnezeu.

Omul ca persoana, ca individ e unic in oceanul de fiinte ce-l inconjoara,la fel cum si celelalte fiinte sunt unice in felul lor. Fiecare moment al nasterii unei fiinte e unic. Aceasta unicitate ne da prilegiul de a fi cea ce suntem;universuri in alte universuri. Pana si in moarte plecam cu toti altfel. Aristotel a deprins sa se "joace" intelept cu numerele. A descoperit ca suntem sub zodia si protectia numerelor. Daca iti cunosti cu adevarat "seria numerica" codul tau personal construit din existenta Ta in raport cu bucata de univers unde te-ai nascut ai putea sa te intelegi mai bine.
1. Unu e insasi divinitatea, e inecputul intregului sir. De la unu s-a creat tot lantul numerologic care duce pana acolo unde mintea nu poate sa cuprinda.
2. Doi este spatiul care s-a oferit Primului pentru a fi modelat
3. Trei raportat la existenta noastra pamanteana e sistemul solar care ne adaposteste de restul universului
4. Patru e pamantul CARE NE SPRIJINA EFECTIV EXISTENTA
5. Cinci e mana creatoare care a modelat "fiinta" acestei planete,e insasi Dumnezeul nostru
6.Sase e atmosfera
7.Continentele
8.Oceanele
9.Regnul animal si vegetal
10.Zece e comuniunea ce o face Dumnezeu cu Creatia; OMUL, e sfarsitul si startul unui nou inceput. De aici divinitatea s-a oprit sa adune si l-a lasat pe cel ce-i cauta intelepciunea Sa,sa creeze cu iubire si intelepciune cu Phylo si Sophia.
*********
Practic infinitul s-a nascut din dorinta noastra de a atinge cele noua puncte ale creatiei. Fiecare avem dreptul sa purtam a zecea coroana a numerolgiei sacre. Fiecare avem dreptul sa avem propria filozofie despre existenta,sa ne daruim, indiferent de alte "cautari existentiale ale philosophilor ce au emis pareri pe acest pamant",sa descoperim intelepciunea Creatorului. In oceanul de numere care s-a nascut dupa punerea creatiei in mainile Omului am devenit ucenici ai Creatorului. Un singur numar nu-l putem crea,numarul atribuit Divinitatii,in rest toate ne sunt puse pe planseta pentru a le modela.
Suntem mai puternici decat credem....Dar mai bine sa tac!

Un comentariu: