Persoane interesate

vineri, 30 decembrie 2011

Just mai este putin din 2011

CursivCursiv
De mult nu mai vazusem Dunarea in ajunul Craciunului atat deAdăugaţi o imagine trista in barlogul lui Attila...

...dar nu despre asta e vorba,probabil ca Dunarea a fost mereu impasibila la serbarile noastre prilejuite de scurgerea timpului. oare de ce sarbotorim cu atata frenezie trecerea timpului cand de fapt e in defavoarea noastra. ?
Pe malul Dunarii o fractiune de secunda l-am vazut pe Attila la cumpana dintre ani tolanit in iurta primind cadouri trupesti de la iubita Reika sau Laika sau cum s-o fi chemand...

...La intrarea in tara vamesii si farisei unguri si romani uniti sub drapelul ocuptiei U.E. nu s-au dezmintit. In cete, ca lupii mongoli si daci , flamanzi sau cu un turnulet la vila neterminat m-au luat marunt si serios la perchezitionat. Cand cazi in gura lupului flamand trebuie sa-i dai o ocuptie cu un os care nu-ti trebuie si eu am ascuns actele vaporului de sub nasul lor. O ora am orbecait voit pana sau plictisit. De la mine nu au primit un şfanţ. Sau uitat cu jale si cu jale m-au lasat la drum...
Am luat taxa de drum si la iesire m-am intalnit cu cel mai frumos , mic si catel vagabond. Chiar! de ce ii numim pe cainii liberi vagabonzi?Pentru ca nu traiesc in aceeasi haita cu noi? Drum defect dar paseam sigur ca intr-o zi va fi bun pentru ca platisem taxa de drum...
...In Oradea viata pestrita. Cand ochiul se bucura cand nu intelegea cand devenea trist...Masini desprinse din cataloage,vechiile Dacii sfidand timpul si concurenta, maicute singure ducand povoara anilor in plase aproape goale la iesirea din marketurile luxoase. Apoi statiile de autobuz si tramvai tichisite de priviri incetosate cu lacrimile deziluziei in coltul genelor. In Romania exista inca oamnei frumosi. Pacat ca ii exporta in masa.
...Pana la Cluj am pus de sase ori frana sa las sinucigasii sa mai traisca un craciun. Inainte de Cluj exista o deviere pentru camioane. M-am luat cu lumea si m-am dus si eu. Mi-am blestemat decizia si am promis ca la intoarcere voi trece prin centru Clujului cu taxa de drum ,voi opri in dreptul prefecturii si voi astepta un gardian public sa ma amendeze. In Romania nu mai exista unitate. dar oare a fost vreodata?Prin statia de emisie -receptie am vorbit cu ceilalti asa numiti parteneri de drum si toti au respins ideea de a tranversa Clujul sau alte orase prin barlogul capitalistilor care ne conduc pe banii nostri.

...pasit la miezul noptii in Bucovina mi-am adus aminte de occidentul in criza care a taiat din luminile sarbatorilor mai mult de jumate si m-am bucurat ca un copil care primeste juma de acadica, ferm convins cat viata unei libelule ca Romania nu e in Criza. Pana in Suceava fiecare sat avea jocul lui de lumini si marea majoritate violet-albastrui. In cortul lui, Attila inca se infrupta din Reika la lumina Craiului-Nou .

...Craciunul nu a avut nimic din valoarea altor ani. Sterp, fara vlaga, cu oameni flamanzi care au facut exces de sarmale, cu pusti nestiutori, cu vanzatori de canabis in schimbul pocnitorilor si artificiilor, cu strazi mizerabile, cu folclor stirbit si corcit, viata mi s-a parut uneori aproape des... un hemoroid de nestapanit ,o pecingina pe care Zeii au uitat sa o trateze. Exact cand am ajuns in fata casei venea Popa Duhul cu ajunul. pustii strigau anemic Chiraleeesa,aveau castile telefoanelor in urechi, diaconul avea blugi ieftini pe el si...e greu sa rezisti tentatiei in Romania. demult nu se mai nasc preotii aici.

...Pe drumul spre Iasi la Targul Frumos doi iubiti de 20 ani le-au facut cadou parintilor moartea lor intr-un bolid de nestapanit exact in a doua zi de Craciun. In Iasi noaptea cazuse trista. In lipsa de timp am intrat la McDonalds si am descoperit ca romanii il folosesc ca restaurant de fite. Un zevzec spala gresia,doua doamne bine au sters-o in cadere si pe la toate mesele lumea facea risipa cu semnalul wifi prins de androide sofisticate. Otrava era servita meticulos de fete la care Creatorul a facut risipa de inspiratie. Prin bezna ,fara indicatoare,dupa miros am reusit sa gasec drumul catre Albita. Un blestem si o binecuvantare pentru cei ce-l intretin drumul catre Vama Albita din Iasi. In vama m-am parcat normal in parcare sa astept un calator din Chisnau. Dar nu a fost bine. Pe pamantul romanesc nu poti parca oriunde.La un kilometru distanta si nici acolo daca nu se facea un Petrom... am fost dirijat sa parchez. Suntem ticalosi si am facut din asta un titlu de noblete.

de a se naste Cristos si varul Attila de a descoperi campia panonica. Cu meticulozitate an de an se pierde cate ceva din frumusetea ...in fata prefecturii sunt asteptate trupele de mascati. Ei vin din negura timpurilor inca dinainte obiceiului. Costumele sunt din ce in ce mai simple,uraturile sunt subrede ,oamenii din ce in ce mai putin interesati sa-i vada





Mi-am dorit sa am lacrimi de bucurie in ochi dar nu am gasit decat amaraciune in coltul meu de Rai. agenda telefonica cu numarul de Romania e plina de amici care stau pe dealul cetatii in dosul unei Cruci. Nu i-am sters,nu se stie ziua cand le voi cere ajutor.:(

2 comentarii:

  1. =====MEGA-FELICITAREA DE AN NOU===== LA MULTI ANI 2012========

    Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza aceasta felicitare si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi!
    -Preia prin copy&paste felicitarea din acest comentariu, adauga gandurile tale, urarea ta, numele si linkul tau, apoi inchide felicitarea si trimite-o mai departe, tot prin comentariu, catre 10 bloggeri pe care-i apreciezi!
    Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org pentru a fi publicata si aratata la toata blogosfera! Daca nu stii cui s-o trimiti mai departe inapoiaza felicitarea catre mostwantedblog.org! Te rugam, lasa aceasta parte de text, nealterata, te rugam vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari!

    *Gandurile lor merg catre tine!

    -La Multi Ani si un 2012 asa cum il visati! Liviu R. – balantza.com

    -Să vă fie zilele senine, fericite, sănătoase și norocoase! Ada Pavel – adapavel.wordpress.com

    - Să vă dea Dumnezeu un An nou fericit, cu tot ce înseamnă asta pentru voi! Adela Onete – http://www.danap.ro/

    - Un 2012 mai bun pentru toata lumea! – http://diversediversificate.wordpress.com
    -Sa va dea Dumnezeu cite un pic din tot ce va doriti si primiti un pic si de la mine.
    La multi ani!-http://fosile.wordpress.com/
    - Sanatate in Noul An, liniste, bucurie si realizarea celor mai dragi visuri! La multi ani!
    http://bucatariadevara.wordpress.com/

    La Multi ani! Iti doresc sa traiesti anul ce vine senin si sa simti lumina din intamplari; iti doresc sa cunosti bucuria si pacea din sufletul tau. Cu drag,

    Oana/incautareastiluluipierdut.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani, Sorin!
    Sa-ti fie bine oriunde te-ai afla. Sa-ti aduca anul 2012 ceea ce-ti doresti.
    Man, traditiile, ca orice altceva, sufera transformari...
    Si e bine ca se intampla asa. Ce ne-am fi facut daca pastram traditiile din evul mediu, intacte?

    RăspundețiȘtergere