Persoane interesate

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Vostradamus



Pamantul, la inceput , era linistit in coltul sau de univers. Statea tolanit constiincios exact unde trebuie in sistemul solar atat cat sa nu-i fie nici prea cald nici prea frig. El nu! pamantul nu avea constiinta pentru ca toate vietatile nascute din vintrele lui nu aveau ocupatia asta cu ganditul sau descoperitul.Se bucurau de pacea planetei si a lor in liniste.






Intr-un alt univers, intr-o alta parte a partilor ceresti traia un altfel de pamant; pamant fara viata doar cu oameni care gandeau si-l modela sau mai bine zis chinuiau. Pamantul asta chinuit s-a uitat intr-o clipa prin negura negurilor si a cerurilor late lungi si inguste si a dat de pamantul verde-albastru. Mare ciuda i-a fost cand a vazut imparatia care crestea pe spinarea lui. A vorbit in mare graba cu spiritele cerurilor si i-a rugat sa-i ia din carca omuleti creatori sa-i duca peste gauri, hauri, constelatii si sori pe planeta lui verde-albastru imparat. Pamantul din casa soarelui cu toti fii lui habar nu aveau ce-i asteapta.




Zeul zeilor le-a construit o barca spatiala si l-a numit pe Noe capitanul ei. I-a zis lui Noe sa-i dezbrace pe toti si... de toti pe culori si rase sa ia cate 100 de familii dar nici unul sa nu stie a vorbi inca. Noe a strans cu plasa teleportatoare de pe langa casele ganditorilor tot ce-a fost copil de tzatza. Un baiat o fata un baiat o fata...pana la cateva mii de familii cat sa nu-i scufunde barca stelara. I-a suit si dusi a fost cu ei si nevasta lui . In urma lor zei cerurilor au pus pamantul mort intr-o punga de apa imensa cat sistemul solar si inca un pic...atat de mare era pamantul care il devorasse oamenii...




Ajunsi in fata planetei verde -albastru. Noe le-a zis copiiilor care deja paseau. Ati ajuns acasa. Vom numi casa Terra...Deja pamantul incepuse sa aiba , fara stiinta lui inca...constiinta


Constiincios Noe a impartit bagajul Arcei Stelare in patru zari si mai multe mari si insule (pe care apoi le-a numit imprudent continente)dupa culoare si forma dupa marime si mirosuri. Apoi, meticulos si-a asezat cartierul general intre Geneva si Zuricul de astazi pe malul unui lac (pentru ca daduse in sfarsit de apa)Linistit umplandusi casa de puradei i-a lasta o vreme pe noi veniti ai Terrei sa se invete cu noul trai. El ii pandea prin marele ochean si le dadea note. Trebuia sa decida cum le va deschide cutia cu jucarii de planeta mama ramasa la distanta de un univers si inca ceva. Ceva care nu se va sti niciodata ce este.


Intr-o zi prin ochean si-a intepat privirea in barbatia unui masculin din zona ecuatorului. Toti din tribul lui erau porniti contra buzduganului de abanos cum il denumisera batrani satului pentru ca deja se ajunsese la a treia generatie. nouazecisinoua procent femenin, precum lupoaicele, nu aveau treaba cu imperecherea cu alt masculin. Atunci Noe a decis ; Omenirea sa se imbrace ,sa-si puna toale pe ele dar fereasca sfantul sa faceti si din astea rase...a spus ingandurat ganditorul nemuritor.


Noe descoperise pestele. Cu mintea lui inovatoare,mereu tanar, fabrica prima undita. Pentru carlig, pentru ca inca ii era interzis sa le vanda tehnica prelucrari metalelor, folosi un Os din coasta primei sale femei venita de pe pamantul indepartat. Ea nu fusese unsa cu nemurirea. Intr -o zi a prins patru Stiuce si un Crap si la final se decise pentru ca i se urase de claia de par a actualei sotii sa le daruie barbatilor o undita si femeilor un salon de infrumusetare. Norocutul nostru ca Noe a vazut pestele si a dat de gustul lui ca altfel neam nu se mai dezvolta Industria pestelui si a pescuitului.Pe parcurs pestii au evoluat si au luat diferite forme si pozitii sociale...


Dupa lungi dispute intre teritorii ,batanduse cu batele pentru femei si pamant ,Noe a inobilat barbatul cu prima arma de ucidere in masa...prastia. Adevarate mitraliere a epocilor intunecate de demult. Intre pietre si vorbe aruncate fara sa-si dea seama triburile le-a bagat pe gat partidele. Toate nationaliste soviniste . El nu s-a bagat in politica...deocamdata ,dar visa sa uneasca triburile din jurul lui si sa devina un parlamentar European...dar i-a dat peste cap toate gandurile nasterea lui Nostradamus . Asta prezicea exact ce nu avea el in plan si lumea il asculta capusa. Intre prastie si Nostradamus au mai fost stiutori care a invatat omenirea ce e cu ea dupa stele ,copaci ,numere si raci. Noe zambea...stia ca stelele copacii si raci sunt mai trectori decat un trecator care meru ii placea sa traga cu ochiul la verzele din gradina lui din Zurich si pe care el l-a numit Georgio.


S-a distrat copios de-a lungul timpului cand a vazut ca Nostradamus s-a inselat dar a devenit serios cand s-a nascut VostraDamus si a inceput sa-i dea noi prezicatiuni. Iata ce zice VostraDamus.


...Vine o vreme cand ceea ce a murit in rasarit cu voia celor din asfintit va renaste. Balaurul nu va avea sapte capete va fi tot numai un cap. din varful cozii pana in varful limbii iar capul din varful limbii va avea alt cap in varful limbii atat cat sa fie destul ca balaurul sa fie in tot si in toate. 3 decenii vor trece de la moartea primului balaur pana la nasterea celui suprem. oamenii cred ca sunt liberi dar o noua pace va fi semnata nu la Malta nu la Ialta ci pe varful unei insule ce se va naste dintr-un vulcan inca neaprins in Marea cea mare a mediteraniei. Toti care au fost nu au sa mai fie si cei ce vor fi vor urha ceea ce au fost . de la vladica pana la opinca cu toti vor defila de ziua balurului si vor munci patriotic la recoltarea fructelor in mine si pe ogoare la facut autostrazi si cai ferate catre alte planete solare.Boierii de la Mercedes si mosierii de la Mopan vor disparea. Vor fi om egal cu femeie si va fi unisex toata imbracamintea fara SPAuri si povesti de ora 00,00. Triburile se vor uni in unul si... negru cu alb si galben cu rosu si toate combinatiile de N luate cate 4 vor forma noii slujitori ai balaurului. La cate capete va avea balaurul in fiecare loc vazut si nevazut de soare va fi cate un sef al capului din acel loc. Lumea va crede ca se va intampla ceva bun, ca tot ce simt e din cauza energiilor cosmice telurice si extrasenzoriale dar defapt corpul se va transforma datorita toxinelor din procine, ovine ,cabaline , undita lui Noe, SPAurile daruite si inaripate. Ca forma actuala construita dupa logica lui Nea peste(sa nu se supere Noe)lumea va disparea. Nu vor mai fi tari si va fi un nou turn Babel cu secera si ciocanul pusa in varf...semnul balaurului. va fi doar un partid...al capcaunilor de la Malta ,Ialta si Altamar. Dar va fi frumos...vor fi iarasi Daciade...

Un comentariu:

  1. FACEREA?
    sau refacerea dupa desfacere...:))

    Sorine esti un eseist plin de umor... Nici nu stiu cum sa-ti zic mai bine. Mi-a placut foarte mult Vostradamus-ul tau si minunata si fina ironie.... hazul de necazul nostru.
    :)

    RăspundețiȘtergere