Persoane interesate

luni, 22 noiembrie 2010

P O V E S T E nocturna

...la inceput cand totul era nul si Creatorul inca nu-si descoperise sensul, cand existenta ii era inca searbada, in infintul sau vid si imaculat in care intrebarile si raspunsurile nu-si aveau rostul, din atata pustietate, in varful degetelor sale imateriale i-a cazut un bob de materie,o farama din altceva ,un sens de a da sens existentei sale imateriale... si a inceput sa creeze.

-Cine l-a creat pe Creator?...Deja bobul de materie pune intrebari!?

-Nimeni si nimic l-a creeat pe creator, doar dorinta bobului de materie de a afla cum s-a nascut. Aproape ca nici nu i-ar pasa cine l-a facut pe Creator daca ar afla cine l-a facut pe el. Coexistenta infailibila a celor doi i-au facut sa nu-si mai puna intrebari. Bobul de materie s-a oferit iar Creatorul i-a dat un sens existentei sale si implicit personale. Lucrarea Creatorului a devenit atat de vasta incat si-a creeat ajutoare. A intocmit o lista de prioritati si ...apoi a zis.

-In tot ce am in juru-Mi,in Mine si-n prejuru-Mi iti voi cladi materie salas dar nicodata CASA.

Apoi a inceput sa deseneze universe. Materia era stearpa, doar bolovani aruncati inauntrul fiintei sale. A muncit mult pana sa descopere Viata... sa-i dea un sens materiei. Prima oara cand a simtit ca materia ii vorbeste altfel ,a fost pe o planeta care seamana cu Terra. Gata construita, din varful unei stanci, la speriat o soapta altfel. Era prima oara cand Creatorul simtea si altceva decat forta Sa creeatoare. De undeva din strafundurile planetei materia nascuse o soapta de rau. Curgea vioaie la vale si-i umplea universul mut de altceva. S-a facut una cu apa care curgea din munte si i-a simtit taria de a fi. A urmarit-o mult timp si a vazut cum puterea ei putea modela cea ce El creease. Atunci a luat decizia ca pe aceea planeta va pune in fiecare bob de materie pe care il va modela un strop de apa,ca tot ce va avea parte de stropul de apa sa fie ca ea. Sa fie vie. Universul sau era altfel,isi facu-se tovarasi care sa-i modeleze si sa-i termine creeatia. Ceva lipsea, o forma vie in care sa picure si din felul sau de a fi... imaterial. Un cuib care sa nasca antimaterie chiar in sanul materiei. A ales forma si felul si a deschis ochii primului OM sau mai bine zis primei fiinte care sa rationeze despre existenta. Omului i-a dat posibilitatea sa existe dincolo de starea sa materiala sa fie ca El un creeator dupa disparitia trupului material. Pentru a fi deplin convins ca nu va fi legat direct de materia pe care el o modelaa desprins din noua creatie care rationa o particica, a pus apa si o parte din el si a creeat femeia, pentru ca cei ce se vor naste din Ea sa nu aiba gustul si menirea materiei...de a se transforma intr-una. De la Ea din ea Creatorul a invatat ce inseamna iubirea ,dragostea,rautatea, durerea .

Prima oara cand omul a visat s-au nascut demonii.

Si de atunci povestea continua. In imparatia Creatorului e plin de ingeri.


Dictionar.

Om- Forma a materiei care consuma materie pentru a se transforma in materie.

Femei- Cuib al creeatorului in care se nasc ingerii

Apa- Prima starea materiala pe care a probat-o Creatorul

Demoni- creatie inexistenta,aparuta doar prin remodelarea materiei

Materie- Un intrus care i-a stricat linistea Creatorului intr-un mod placut

Univers- Tabla de sah in care Creatorul nu poate lua nicodata mat deoarece joaca doar cu regine

CREATORUL- Forta care da tarie pietrei si moliciune sufeltului omului.

Vise-...visele raman doar vise


Agramunt-Cataluña-España-22.11.2010. cu un an si unsprezece lunii inainte ca materia sa intre din nou in mana creatorului.

Suflet- o farama de Dumnezeire risipita din ce in ce mai des.

6 comentarii:

  1. Sorin,

    Am intrat incet, am lasat ceva pe pian pentru tine si ies la fel de incet...

    Era - Divano

    http://www.youtube.com/watch?v=96i6eL-3F9E&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am uitat si eu de curiozitate la ceea ce ti-a lasat Light pe pian. Nu-i frumos dar mi-a placut. ERA DIVIN ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara!

    Domnu Sorin di Rokko,
    E foarte frumos aci la dumneavoastra. Am citit si io. Recunosc cinstit ca n-am inteles chiar tot-tot, da cat am inteles mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere