Persoane interesate

duminică, 31 octombrie 2010

De ce trebuie sa consideram o utopie calatoriile in timp


http://es.noticias.yahoo.com/23/20101029/video/vgo-un-mvil-en-una-pelicula-de-chaplin-b590e66.html


Ce reprezinta o calatorie in timp?
-Fuga imaginatiei umane in trecut sau in viitor din prezentul care il doare.

Ce implica asta?
-Implica multe. In primul rand ar insemna ca fiecare milionime de secunda din existenta Terrei sa ramana imortalizata undeva in constiinta universului(ptr.regres in timp) ca pe o pelicula de celulolid si care se activeaza odata cu pasagerul(rii) ce ia(u) contact cu ea. Adica ne intoarcem la un stop-cadru de acum 300 de ani blocat in existenta universului si il facem sa fie real ,doar, datorita prezentei unui individ care inca nu a devenit istorie.
Pentru calatoria in viitor e si mai complicat. Asta ar insemna mult mai mult. Pelicula nu e revelata in nici un fel. E un cliseu pe care am parea doar un colaj. O pata minuscula de existenta intr-un univers inca nenascut. Daca ar fi posibila calatoria in viitor,abia atunci omul ar putea deveni Dumnezeu.
Apoi depinde si cum percepe universul individul care pleaca in calatorie, sferic sau liniar. Sferic ar avea o sansa, liniar e categoric imposibil si din pacate gandindu-ma doar la partea materiala a calatoriei, ca materie ne desfasuram existenta liniar. Plecam de la zero,ajungem intr-un pct si devenim din nou zero. Pare a fi un cerc dar nu e. E o traire perfect liniara,ptr.ca pct.ul unde ajungem nu e zero,e doar predarea stafetei

Spiritual e posibil orice. Spiritul nu se loveste de granitele materiale sau temporale. Un bun spirit poate simti imortalitatea sa. Constiinta nu moare niciodata. De ce sa fie imposibil oare ca una din celulele corpului meu sa nu-i fi apartinut lui Adam sau Evei.

Daca reusesti sa te ridici deasupra dorintelor materiale daca dai deoparte contabilizarea existentei in secunde., poti descoperi ca intoarcerea in timp e doar o utopie. poti realiza ca defapt tu nu te-ai nascut si nici nu vei muri nicodata, ca mereu ai existat in fiecare clipa a istoriei, ca apartii fiecarei secunde, ca esti insasi creatorul universului infinit. Nu esti Dumnezeu, dar esti parte din El.

8 comentarii:

  1. Incepi sa ma pricepi vad :)))

    Imbucurator.
    Cu o singura adaugire, intr-o lume temporala orice vine atemporal este anecdotic.
    Tocmai de asta o regresie sau o calatorie interdomensionala, nu implica temporalitatea.

    Namaste

    RăspundețiȘtergere
  2. Celestine.
    Eu mereu am crezut ca nu m-am nascut ci doar continui ceva..

    RăspundețiȘtergere
  3. E frumos ce-ai zis acum.
    Daca-mi permiti am sa le citez.

    Cuvintele simple curg in revenire.

    Namaste

    RăspundețiȘtergere
  4. Io cred in extraterestrii care vin din timpurile de pe cand oamenii nu s-au nascut. Si se intorc tot acolo cat ai zice peste. Io zic ca se poate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnu Sorin din Rokko,

    ma iertati, da mi-am adus aminte dup-aia ca unii vin si din viitor. Am vazut io-n filme. Si cred ca Jules Verne a venit din viitor, ca le stia pa toate care o sa fie si asa a fost, ca el, da a murit saracu si io cre'ca s-a intors tot acolo da unde a venit.

    Si cu oamenii e tot asa. Uite, e una, sau era c-o fi murit, o baba, de-i zicea Vanga, care stia ea ce-o sa fie peste 5000 de ani. De unde stia ea daca n-a fost acolo? A? Si mai e si de-astia spiritualii care ne povesteste cum e in Atlantida si care zic ei ca au facut regresii. Deci au fost acolo, nu? Deci sa poate, nu? Io nu stiu cum vine egzact cu regresiile, da dupa mintea mea un om normal care regreseaza ar veni asaaaa, ca un handicapat.

    Asa ca era sa uit! Si mi-am mai adus aminte ca in Anglia s-a gasit un ciocan infipt in carbune, da pa vremea cand nici nu erau oamneni pa pamant. Deci sa poate, nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma iertati inca o data, da l-am intrebat pa Goagal unde vine locu asta Rokko si mi-a zis ca e o insula artificiala in Japonia. Ati fost acolo cu treaba?

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu-ti cere iertare Ptrup. Dintr-o gluma a unui mar a descoperit Newton ca exista o forta care ne tine legati de pamant.:)

    Asta cu Jules Verne trebuie intrebat Spielberg.si asta pare din viitor.

    E de discutat cu intoarcerea in timp cu ciocanul in mana. Mai stiu o pila electrica veche de mii de ani descoperita prin egipt si multe alte chestii care par marturii ale prezentului intr-un trecut indepartat sau poate ca aia din trecut aveau tehnica mintala necesara sa poata veni in viitor. O fi fost vreun potcovar care avea nevoie de un ciocan si a tras o fuga in sec xx la piata de vechituri din Obor sa-si ia unul. CIne stie?. Ti-am zis... spiritual se pot face infinite lucruri si marturiile trecutului ne arata ca omul vechi era mai mult spirit decat trup.

    Ideea e ca nici o masinarie artificiala nu ne poate intoarce in timp. Trebuie sa faci cumva sa scapi de trup si atunci mai vorbim. Poate facem o plimbare impreuna sa vedem ce mai fac Adam si Eva in Rai!.:)

    Toate bune!

    Nu e din Japonia Di Rokko

    RăspundețiȘtergere