Persoane interesate

luni, 21 iunie 2010

Iubirea de mosie

""Ma intreb cata minte si inima au cei care urasc aceasta tara, cand regele Carol I a iubit-o atat de mult, incat rupandu-si sufletul in doua a luptat in primul razboi mondial impotriva Germaniei natale. Din iubirea si cunoasterea Majestatii Sale, conjugate cu inteligenta Bratienilor, in patru decenii, au transformat o tara medievala intr-un stat modern, eminamente european. Bucurestiul a devenit micul Paris, iar Constitutia noastra era una dintre cele mai democratice si apreciate. Deci se poate! Cheia: Cunoasterea si Iubirea de Neam si Tara! Poporul a nascut in fiecare generatie oameni cu mintea si sufletul incarcate cu lumina cereasca pentru a echilibra si chiar invinge, in cele din urma meschinaria, coruptia si ticalosia. Ca un gest simbolic, toti cei care au tradat si vandut acest neam si care isi plimba astazi osanzele prin parlament si guvern ar trebui sa primeasca intr-un plic un glont!
Publicat de Oreste Teodorescu la 11:07 ""

Gand la gand cu bucurie Dle.Oreste.Pacat ca nu ai deblocat comentariile pe blogul domnieie Tale.

Eu nu cred ca sunt romani care urasc Romania sunt doar romani care din lehamite au uitat sa se bata cu pumnul in piept ca apartin acestui pamant. Sunt cei care iubesc tara pentru potentialul economic privat care le umple conturile cu euroi bine smangliti si cei care inca mor cu speranta ca intr-o zi vor fi liberi si ca vor profita si ei de potentialul acestui pamant.
Statul roman la ora actuala e o adunatura de burdihane parlamentare perverse si libidinoase pline de nepoti iar... restul populatiei se numeste "iobagi proscrisi"... la a se defini mai mereu cu sinonimele prostiei. Adica cand spui romani te gandesti la un neam de prosti care pot suporta orice inclusiv cantatul vuvuzelelor in locul precisului cucos datator de speranta si racituri de craciun. Eu zic ca nu suntem prosti,suntem indelung rabdatori. Speram ca intr-o zi cei care sunt pusi sa conduca tara o vor iubi cum o iubim noi... oamenii de rand.
Nu ne trebuie gloante, ne trebuie doar intelepciunea de a-i alege doar pe cei care merita sa ne conduca. Impuscand pe Xulescu din parlament impusti fiecare mana care a pus stampila pe buletinul sau de vot. El,marele hot de neam si speranta care dormiteaza in scaunul moale de parlamentar e pus acolo din dorinta acestui popor de a fi liber.
Nici un rege nu si-a condus tara cu gandul ca fierarii din capetele satelor trebuie sa fie fericiti. Scopul a fost mereu altul...zornaitul cator mai multi arginti in lazile visteriei imparatesti.Carol si-ar fi rupt sufletul in doua daca si-ar fi ascutit direct spada pe spatele imparatului prusac, asa si-au scos ochii iobagii nemti si cei romani pentru un moft cu numitor comun...cata mai multa putere in varful sceptrului regal.
Sa fim seriosi...noi cei multi ne iubim pamantul cei care ne conduc iubesc doar taxele si impozitele pe care nu uita niciodata sa le incaseze.Habar nu au cata suferinta e in arginti din lazile imparatesti si cu siguranta nici nu au puterea sa gandeasca vreodata cata durere e in spatele confortului in care odihnesc satanic in scaunele puterii.

2 comentarii:

  1. Bine-ai revenit!
    Ma bucur ca mai "activezi" si prin ciberspatiu!

    Subscriu celor scrise de catre tine, eu as fi fost de-a dreptul caustic!
    Se contureaza un nou curent, in care ni se tot inoculeaza ideea ca regele a facut pentru tara "minuni" si ca tot el ar trebui sa revina sa conduca ce a lasat "neterminat"!

    Nenea Oreste ca de altfel, multi altii, au uitat de iobagii care dardaiau iarna in opinci, care abia aveau de pus pe masa mamaliga si ca munceau de dimineata pana seara pentru "sangele albastru"...

    RăspundețiȘtergere
  2. Muy buen blog y tus interesantes letras. Gracias por tu visita al mio, yo también te sigo.
    Un abrazo y nos seguimos visitando.

    RăspundețiȘtergere