Persoane interesate

sâmbătă, 13 martie 2010

De ce postiti ???

Toate isi au rostul in fiinta lui Dumnezeu, de la necurat pana la curat. Fara de el nici praful stelelor nu ar fi existat!






Atunci cand te pregatesti de post nu iti pregati trupul,gandeste la suflet ca el e cel cautat.
***
Foarte multi se inghesuie la zilele de post ca la o oala cu sarmale. Incep postul,uita de dulcegariile lumii se inghesuie la spovedanie si Sf.Impartasanie si dusi sunt pana la viitorul post. Multi,foarte multi postesc trupeste si-si farma sufletul... poftind,dorind,uitand ca trupul pe care il chinuie acum nu va impartasi din viata de dincolo,din imparatia lui Dumnezeu. A vrut Dumnezeu sa ne chinuim trupul sau a vrut sa descoperim sufletul care poate exista fara trup; prin ratia de posturi anuale? Ti-i mai curat trupul sau sufletul dupa post?
Normal ar fi ca dupa o lunga perioada de post sa fim mai buni,sa traim mai cumpatat. Si uite ce se intampla....cum se termina postul cu toti de la inaltii Ierarhi pana la slujbasul de rand pun mese mari in cinstea terminarii postului. Cumva o fuga-n rai si bine ati revenit in iad sau pe pamant sau printre cele lumesti printre pofte,ispite si pacate.
Se spune ca in taina spovedaniei duhovnicul trebuie sa intre in esenta si mustul pacatului marturisit! Oare de ce? Pentru a vedea cat de afectat e sufletul de pacatul savarsit! Nici o bucata de carne pusa in gura pentru a trai nu iti ingroapa sufletul. Dar atunci cand ucizi mai mult decat iti trebuie, atunci sufletul tau nu mai poate fi salvat nici de-o spovedanie,iar preotul care iti da Sf.Imparatsanie are pacatul inzecit. De ce? Pentru ca te face sa crezi ca Dumnezeu poate permite orice nimicnicie a omului. Iti creeaza falsa impresie ca poti gresi la nesfarsit fara sa fii pedepsit, ca o gura din Trupul Sfant iarta totul si o poti lua de la inceput.
Se spune ca Dumnezeu e indelung de rabdator si iertator. Dar oare asta a spus el sau fetele luminate ale clerului? Logic e ca orice pas gresit sa duca la o invalidate si pe plan spiritual la inrobirea sufletului,ramanerea lui la nesfarsit in tarana,in ciclul normal si atat de bine spus in care nimic nu se pierde totul se transforma. Doar...as adauga, ca unii isi vor putea alege calea transformarilor iar alti se vor chinui la nesfarsit in a se naste si muri in diferite stari si forme atat de dureroase si trupesti! E o chestie de marketing religios. Clientul trebuie intretinut. Credinciosului trebuie sa-i dai speranta. IISUS a iertat pentru ca a avut puterea sa ierte si a facut-o pentru a demonstra puterea lui Dumnezeu de a ierta si slva suflete. Daca calea ar fi fost...mantuire si inaltare la Dumnezeu SIGURA,atunci nu ar mai fi fost necesara Intruparea lui Hristos in Om si totul ar fi fost lapte si miere pe pamant. Dumnezeu a facut un legamant atunci,acum 2000 si mai bine de ani.,si-a rupt din fiinta Sa si ne-a aratat adevarata cale pe care ajungem la El.
Deci...
Postiti cu sufletul in fiecare secunda a vietii voastre ca nu veti sti cand veti fi alesi! E o lupta grea sa domini poftele si ispitele pline de intuneric care iti fura in fiecare secunda cate un farama din lumina pusa de Dumnezeu in sufletul tau. Nu va lasati ispititi de duhovnici falsi care va dau iertarea Omului. Putini sunt cei care stiu sa-si marturiseasca pacatul si putini sunt duhovnici care stiu sa ti-l smulga. Calea nu e lingurita de Sf. Impartasanie, e pocalul pe care ti l-a daruit Dumnezeu la nastere si din care trebuiasa bei cumpatat sa-ti ajunga pana la intalnirea cu El.

2 comentarii:

  1. Bun regasit, Sorin!
    Bine ai mai prins esenta postului.
    De-am sti, de-am putea, de-am vrea...
    dar preferam intotdeauna calea facila.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine-ai revenit Andrei. Multam pentru comentariu.

    RăspundețiȘtergere