Persoane interesate

joi, 4 februarie 2010

Povestea chakrei





Despre chakre (preluata de pe shamballa.ro


Chakrele sunt centrele energetice ale corpului uman. Cele mai importante sunt în numar de sapte, distribuite de-a lungul coloanei vertebrale. Reprezinta portile prin care energia intra in corpul omenesc. In toate componentele corpului omenesc. Si aici ma refer la corpul energetic, eteric, fizic, etc. Se spune ca in total sunt cam sapte asemenea corpuri. Sunt ca niste straturi, unul pus peste celalalt.Toate aceste corpuri formeaza la un loc aura umana. Revenind la chakre, sunt sapte principale, a saptea fiind in crestetul capului. In afara de acestea, mai sunt alte 7 importante incepand dela a sapte-a in sus. Si o multime de alte chakre secundare. Ne von ocupa ca si descriere de cele sapte chakre principale.




--------------------------------------------------------------------------------

1 - Chakra radacina ( Muladhara )

Situatã la baza coloanei vertebrale, are 4 petale. Culoarea este rosu închis, stacojiu. Glanda endocrinã: suprarenale. Prin intermediul ei se primeste energie vitalã. Piatrã pretioasa - ametist. Organe si functii corespunzãtoare: sex, coloana vertebralã ( sistem nervos simpatic si parasimpatic ), excretie, rinichi
Calitãti sufletesti: inocenta, puritatea, întelepciunea, bucuria.

--------------------------------------------------------------------------------



2 - Chakra sacralã ( Swadisthana )

Situatã în regiunea organelor genitale ( la nivelul celor cinci vertebre sacrale ), are 6 petale. Culoare portocalie. Glanda endocrinã: gonadele ( testiculele la bãrbati, ovarele la femei ). Prin intermediul ei se primeste forta creatoare. Piatra pretioasa - topaz. Organe si functii corespunzãtoare: sistem de reproducere, intestine. Calitãti sufletesti: cunoastere purã, creativitate, simt estetic, gândire abstractã.

--------------------------------------------------------------------------------

3 - Chakra plexului solar ( Manipura )

Situatã în regiunea buricului ( cam un deget mai jos ) , are 10 petale. Culoare galbenã. Glanda endocrinã - pancreas. Prin aceasta chakra circula energia care tine de constiinta colectivã. Piatra pretioasa - rubin. Organe si functii corespunzãtoare: stomac, splinã, ficat, sistem nervos, pancreas. Calitãti sufletesti: liniste interioarã, stãpânire de sine, comportament corect, respect pentru învãtãtura maestrilor.

--------------------------------------------------------------------------------

4- Chakra inimii ( Anahata )

Situatã în dreptul inimii, are 12 petale. Culoare verde luminos. Glanda endocrinã - timus. Energia acestei chakre tine de iubirea universalã. Piatra pretioasa - safir. Organe si functii corespunzãtoare: inimã, circulatie sanguinã, respiratie, sânge, nervul vag. Calitãti sufletesti: iubire, sentiment de protectie, încredere în sine ca instrument al Divinului, responsabilitate.

--------------------------------------------------------------------------------

5 - Chakra gâtului ( Vishuddhi )

Situatã în zona gâtului, are 16 petale. Culoare albastru deschis ca cerul. Glanda endocrinã - tiroida. Intelepciune. Piatra pretioasa - smarald. Organe si functii corespunzãtoare: aparatul vocal si bronhiile, plãmânii, canalul alimentar, gât, laringe, brate, gurã, limbã, figurã. Calitãti sufletesti: comunicare, constiinta de a nu domina si de a nu fi dominat, simtul colectivitãtii, detasarea, integrare în unitate, neculpabilizare.

--------------------------------------------------------------------------------

6 - Chakra fruntii - al treilea ochi ( Ajna )

Situatã la rãdãcina nasului, în mijlocul fruntii, între sprâncene, are 96 petale ( de fapt 2 petale mari divizate în 48 fiecare ). Culoare indigo. Glanda endocrinã - glanda pituitarã ( hipofiza ). Clarviziune. Piatra pretioasa - matostat. Organe si functii corespunzãtoare: creierul mic, ochiul stâng, frunte, urechi, nas, sistem nervos
Calitãti sufletesti: iertarea.

--------------------------------------------------------------------------------

7 - Chakra crestetului capului - coroana ( Sahasrara )

Situatã în crestetul capului, are 972 petale ( desi i se mai spune si "chakra cu 1000 de petale", este formatã în realitate din 960 de petale distribuite în jurul unui centru cu 12 petale, deci în total are 972 petale ). Culoare violet si auriu. Glanda endocrinã - glanda pinealã ( epifiza ). Atotstãpânire. Piatra pretioasa - diamant. Organe si functii corespunzãtoare: creierul mare, ochiul drept. Calitãti sufletesti: liniste deplinã, integrare în Unitatea cosmicã.

--------------------------------------------------------------------------------

Chakrele sunt centri energetici adormiti la marea majoritate a oamenilor, care se pot trezi prin actiunea fortei kundalini, energie fundamentalã care dormiteazã ea însãsi la baza coloanei vertebrale, ca un sarpe încolãcit. Prin trezirea sarpelui kundalini, o energie crescândã urcã în spiralã de-a lungul coloanei vertebrale punând în functiune fiecare din chakrele superioare care încep a se activa rotindu-se în jurul propriilor axe. Chakrele activate conduc spre iluminare. Nu este deloc recomandat sã fortãm trezirea lui Kundalini si activarea chakrelor prin exercitii sau practici diverse de stimulare, urmãrile fiind adesea dezastruoase pentru echilibrul psihic si sãnãtatea fizicã. In momentul in care Kundalini a ajuns in chakra sapte, atunci sinele s-a unit cu rationalul, atunci omul a devenit constient de sinele lui, de el insusi. Teoretic, practic chiar daca Sinele s-a trezit, pana ce constientizarea va deveni completa, va ma idura ceva timp. Tine de fiecare in parte. Exista persoane la care totul se desfasoara dintr-o data, exista persoane la care aceasta trezire se realizeaza treptat. Atunci incepe procesul de iluminare descris in tehnicile orientale. Chakrele se deschid si se activeazã de la sine atunci când fiinta umana este destul de purã si detasatã, fiind pregãtitã în mod natural si firesc spre evolutie.


****A fost odata un om care s-a nascut cu toate smecheriile descrise mai sus. Cand s-a nascut toate cele sapte puncte erau OK,cu timpul insa a ajuns in starea defecta in care se afla 80%dintre pamanteni. Omul auzind de cele sapte chakre si de efectul lor a zis sa incerce si a inceput curatirea lui enrgetica. S-a uitat la cum sunt ele numerotate si chemate si a inceput cu partea care o folosea cel mai des,dar nu a mers. Chakra 7 ii daduse foc la creier din lipsa activitatii cu care era supra obisnuit la chakra 1 si 2. A obosit si s-a luat de punctul 3 adica de punctul in care trebuie sa uiti de mancare si air dureri de cap la chakra 7. 4,5,6 l-au obosit de mama focului si atunci a decis sa-si faca de cap cu chakra 7 . lucrand mult timp cu ea a descoperit ca omul ca si pestele de la cap se impute si ca celelalte sase chakre sunt trecatoare si ca in cea de a saptea se va regasi cu siguranta si dupa moarte.
***Omul a descoperit ca in corpul lui sunt multi mai multi "eu" adica 7 si ca ar fi bine sa aleaga cu care sa se prezinte in fata judecatii finale sau partiale pentru ca nu era inca sigur ca moartea il va pasaporta pe taramul vietii vesnice. Deci ce a facut ca sa ramana identificat doar cu chakra 7 cu care el luase contact cu astralul cu divinitatea. A ucis celelalte sase chakre care il tineau legat de pamant sau a lasat ca chakra suprema sa le cucereasca pe chakrele pline de pamant ale fiintei sale. S-a retras intr-un colt pustiu al planetei si si-a rugat chakra 7 sa -l scape de chakrele 1-6. A uitat de sex si reproducere si nevand de lucru chakrele 1 si 2 au disparut,la chakra 3 nu i-a mai dat de mancare iar pe 4,5,6 le-a flamazit cu ce le doare mai mult,gura lui nu a mai simtit mirosul,inima lui a uitat sa iubeasca pamantul si fintele din jur... si in una din zile s.a trezit si pestera in care traia se luminase de o culoare violet-aurie,nu mai era corp ci doar o lumina vie!

***"Dumnezeu e ascuns bine intr-un colt al fiintei noastre pentru a intelege cand il gasim ca la El nu se ajunge oricum.Oricate experimente am face cu fiinta noastra,oricate osanele si rugaciuni i-am aduce la El se ajunge doar cum vrea El." Exista doar o cale si calea este o punte ingusta cat latimea piciorului tau ce trece pe deasupra acestei prapastii pe care o numim noi viata. Cand incepi sa dezgusti pacatele lumii nu mai spera ca inca esti pe punte. Dar nu disperati,nu va fi rau nici in Iad pentru ca veti fi obisnuiti,veti trai printre oameni,ca ce e mai mare ca suferinta cand vei vedea ca te-ai nascut din nou pentru a te chinui sa mori?





Un comentariu:

  1. Cine a descoperit existenta chakrelor a descoperit si puntile noastre de legatura cu Universul. Dupa descrierea ta, nu se poate sa nu existe si chakra lui Dumnezeu... E intoarsa catre inauntrul nostru si de la ea se face puntea aceea cat un pas de om despre care vorbeai. Asa ar trebui sa fie daca ar fi...

    RăspundețiȘtergere