Persoane interesate

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Ultima scrisoare a omenirii

Timpul se împăturea frumos în cabana ascunsă de lume...

Geamurile mici, cât să se strecoare o rază de soare, o ușă veche masivă facută dintr-un singur lemn și un cerdac amorțit de atâta netrecere, erau marile ei dichisuri arhitecturale. În lumea cabanelor era cu siguranță o prințesă veșnic nefardată. Practic pădurea din jur părea sa fie mama acelei cabane. Îti trebuia ochi de șoim să o distingi în desișul ce o înconjura, o strivea, o înlănțuia.

Replicant- Bună Desire, ești?
Desire- Dap rep. Ce faci azi?
Rep.-Azi mi-am permis să joc în Las Vegas,în Spring Valley.::)) Tu?
Des.-Eu am văzut un film uitat. Mi-a fost dor de tine...
Rep.-Și mie. Am descoperit o rețetă beton pentru prima noastră cină. Trufe cu paste. Mâine am să cercetez zona să vad dacă dau de ceva... proaspete::))). Rambo e încă funcționabil...
Des.-Wow..::(( O să fim vreodată împreună Rep?
Rep.- Dar suntem mereu....atâta cât vor mai funcționa...
Des.- Da, asa e. Ce valori de toleranță ai afară?
Rep. -Totul pare să revină la normal...Dar nu mai contează, principalul e că te-am gasit pe tine

....

Reuși să termine acoperișul, urma să amenajeze celula energetică și putea să reintre online. Iși dorea foarte mult ca și Desire să fi reușit . Erau atât de departe. Ea undeva la marginea Siberiei ,el în munții Canadei....
Totul mergea ceas, trebuia să gasească semnalul satelitului și cu puțin noroc urma să se reîntâlnească în eter cu Ea, cu Desire.
Avea toate fișirele necesare pregătite. Lumea toată era la el acolo în cabană. Urma cu timpul să i-o dăruiască și lui Desire.

Prima zi online. Jurnal.
"Am reușit să intru în contact cu satelitul, încă aștept revenirea ei. Sper să reușească. Am pornit ceasul mai sunt 397 zile pîna la ziua Z. Am sa merg prin jur sa îmi fac rost de o sursă de apă"
Ziua doua- "Am găsit apa și am reușit să setez unitatea centrală. Rambo e direct dirijat de ea. Mâine va începe lecția de supraviețuire. Dacă totul va merge bine voi deveni un simplu spectator. Sper să apari..."
...................

Ziua 45. " Mi-e dor de tine. Am de toate în jur dar cel mai mult am singurătate. Ieri am văzut o ciută și mi s-a făcut poftă de carne. Sper să mă înțelegi și să mă ierți. Am să merg la vânătoare...

Cerul părea născut atunci prima oară. Era albastru, dar o nuanță pe care nu o mai văzuse. Norii se mișcau repede pe el ca oamenii într-o gară cu plecări din minunt în minunt. Îl amețise jocul norilor. Căzuse jos odată cu arma. Simțise o căldură imensă în spate, în dreptul inimii și multă liniște și pace. Marele Grizly nu reușise să-i smulgă inima. Mai avusese timp să-i vadă privirea de vânător înăscut. Trecu dincolo gândinduse la Desire...că va reuși în cele din urmă să se conecteze la satelit.

Des.- Buzzzzzzzzz. Ești Rep? te rog să fii. Te roggggg.
Rep. - Buzzzzzzzz Sunt my love . Sunt. Cât te-am așteptat. Ai reușit?
Des.-Târziu dar am reușit. Mi-a fost dorrrr.dorrrr
Rep.- Și mie. Am văzut toate filmele din cinemateca lumii, am citit toată biblioteca Alexandrei și...am învățat să mă spăl pe dinți fără să mă ating...::)) Cum e la tine? Vei rezista zilei Z? Ai făcut totul cum ți-am zis?
Des.-Daaaaaa! Da.Da. Sper ca după ziua Z, după ce totul va fi ok sa te țin în brațe...
Rep.- Și eu....


Ziua Z. Temperatura scăzuse mult. Afară "Putin" ,modulul lui Desire trimitea informația -99grade celsius. Desire era mult mai rece, pentru cum ar fi trebuit să fie în prima ei zi făra suflet. Murise cu zâmbetul pe buze. Reușise să-i dea independență unității centrale. Devenise și ea un simplu specatator.


Replicant- Desire ești? Am o veste bună. La mine valorile au început să scadă. Se pare că noua glaciațiune a trecut. Pământul își revine la normal. În sfârșit...VOM FI ÎMPREUNĂ.
Desire- Și la mine, Și la mine. Sunt -75 grade azi. Uraaaa. Te iubesc Rep! Te iubesc ca o nebună! hai să vedem împreună pe Aripile vântului. Vrei?
Rep. Hai! dar am o idee că tot e Craciunul azi! Hai să vedem ceva cu Moș Crăciun ,ce zici?
Des.- Da! Minunat. Încarcă tu fișierul pls.!


Nava intrase în raza de atracție a pământului, trecuse cu bine de bariera de sateliți artificiali ai planetei, mare parte din ei încă funcționabili. Comandantul avea emoții. Era prima oară când avea să atingă pământul străbunilor săi. Marele parlament central le aprobase explorarea Terrei pentru a vedea dacă sunt condiții de întoarcere acasa. Marte devenise o planetă aglomerată.

-Dle. Comandant avem semnal energetic în două puncte pe Terra
-Cum?
-Priviți aici. Sunt două puncte la o distanță de 8000 km.
-Identifică te rog. Vezi despre ce e vorba. E imposibil după atâta glaciațiune.
-Se pare că cineva a reușit să supraviețuiască. Acum rezolv detaliile. WOW. se cântă . Ascultați.
-Pune te rog sa audă toată nava.










-Comandante. Se pare că comunică între ele. Acum mă interpun pe semnalul lor.
-Ok. Pune pe ecranul central.


"-Doamne cat te iubesc femeie. Atat de mult îmi doresc să pun cu tine odată varful bradului. Să-l așteptăm cuminți , ascunși în frig... pe Santa împreună.
-Si eu. Rep! Datele mele arată că în curând unitatea energetică va cădea. Ce vom face atunci.
- Nu te speria Desire. Santa vine mereu..."

Comandantul descoperise o lacrimă umezându-i obrazul. Era imposibil...după atâta timp să găsească comunicare pe pământ. Îi ascultă pe cei doi mult timp și totul părea că se desfășoară în prezent. Toate datele pe care și le comunicau cei doi erau de actualitate... Foreza dădu de acoperișul lui Desire. Ea fusese aleasă prima. Comandantul intră singur. În cameră, în mijloc, scheletul uni brad strălucea frumos împodobit. Putin își făcuse și anul ăsta temele. Pe un perete pe un ecran mare se lista. Mary Christmas Desire! Mary Christmas Rep ! Încă nu reușise să-și revină. După atâta timp un pom împodobit, un ecran care afișa o conversație...se uită rapid și confirmă ce știa deja; era 25 decembrie după calendarul vechi Terrian. Cine era în spatele la tot ce se întâmpla acolo? S-a întors și pe un pat, îngropat de timp și frig văzu ce mai rămăsese din trupul lui Desire. Rochia alba devinese pământie iar în mâini ținea ceva. Dădu praful deoparte și descoperi fotografia unui tânăr. Într-un colț era scris; "My Love rep". Se așeză pe scaunul împăenjenit și urmări dialogul celor două umbre. Desluși... Des era cea de pe pat, Rep probabil era celălalt punct pe harta pământului. Acolo, singur doar cu Desire care doarmea comandantul plângea. Dintr-un colț Putin se trezi la viață și pùsese un cadou sub brad. Mary Christmas se auzi în încăpere. Simți o prezență stranie, simți că nu era singur acolo...
A doua zi întocmi raportul către marele parlament.

- Comandantul Jean... vă aduce la cunoștiintă: Pe pământ există supraviețuitori. Numele lor sunt Desire, Replicant și ...Santa Clause! Mai există speranță, se poate reveni Acasă. Craciun fericit tuturor vă transmite Moș Crăciun și... vă așteaptă să-i rescrieți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu