Persoane interesate

duminică, 4 mai 2014

Daca unu si cu unu ar face mai mult de doi...(Teoria opurtunitatii de a fi ceea ce nu esti si totusi esti)

http://www.youtube.com/watch?v=EELkB7OtAbE&feature=share&list=UUKh8wbdIl7gLwKy6VtQ4GZw




In timpul (de parca ar fi fost timp), primei franturi de secunda pe cand big bangul a facut puf s-a creat marea secunda in care a inceput criptarea noastra moleculara,criptare care a fost facuta in asa fel incat sa nu existe nimeni sa o decripteze... pe vecie...pana la sfarsitul marelui bang .
Ce va fi cand se va sfarsi marele bang cu tot yngul si yangul din interiorul lui?
Va fi iarasi nimic. Vom fi redusi la nimic cu tot cu palatele si navele noastre interstelare,galactice,multidimensionale,cu toate masinariile noastre de tocat existenta.
 Toate teoriile vor fi egale cu zero. Toata opunerea noastra de a fi ceea ce nu suntem si ne dorim a fi va fi egala cu zero. Toata atractia gravitationala ,stelara,universala,multidimensionala va deveni o naluca si ca un zbor de puf de papadie...toate puncetele lumioase si neluminoase din universul stiut si cele nestiute se vor cuibari intr-o singura flacara care se va stinge. Atunci spatiul nedefinit sau incercat de prea multe definitii va deveni plin de singuratate, (nici macar ideea de molecula nu va exista atunci). Atunci spatiul ala plin de singuratate... din plictis, din amintiri, va recrea un punct zero de unde vor exploda noile dimensiuni .
Intr-una din amintirile sale va recrea pamantul. In jurul lui va pune iarasi soarele si stelele cu toate zodiile aferente noii situatiuni.
Vom avea zodia ramei,zodia primului microb, zodia tacerii,zodia galcevii,zodia portii pe unde toti pleaca si nu mai vine nimeni...va fi si zodia portii pe unde nimeni nu pleaca si se intorc prea multi...Vor fi multe pentru ca timpul va fi altfel cronometrat... Va fi si zodia marfarului si automatului de cafea si a celui de monezi. Noii stapani ai pamantului vor avea doua capete. Se vor oficia cate doua casatorii distincte iar yngul si yangul va fi la vedere nu inauntrul nostru.
Totusi avem o opurtunitate dea nu  fi ceea ce va sa fim. Avem opurtunitatea de a nu ne mai plictisi viata inutil intre o fuga la munca si una la pshiholog,intre una la WCul matinal si alta la o biserica unde Dumnezeu refuza sa mai stea de vorba cu noi pentru ca am devenit niste inconstienti. Avem opurtunitatea de a ne trezi din betia de a avea totul cu orice pret si sa intram in dulcea stare a contemplarii, a identificarii cu totul. Poti deveni satul de mare fara sa muncesti ca un bou o viata pentru a ajunge o saptamana in Maldive doar prin... implementarea, criptarea in molecula ta primordiala a ideii ca marea din Maldive curge de mult in tine odata cu frantura aia de secunda cand singuratatea spatiului a facut BIG-Bang.
Dar nu e simplu. Atunci guvernele nu ar mai avea robi. Toata lumea ar sta tolanita la soare...goala,fara pretentii materiale si ar astepta . Ce?
Oare ce asteptam ce ne dorim a fi si nu putem fi?Oare cum ar arata universul daca pe pamant nu ar mai fi oameni ci Dumnezei? Ce fel de creatie ar fi in jurul nostru ? Cata pricepere ar mai avea universul sa stea in echilibru? Cata amageala ar fi daca fiecare din noi si-ar creea propria gradina a Edenului cu propriul Adam si propria Eva care din nascare vor stii ca in curand vor deveni din creatie creatori...E ca si cum o pereche nuda dintr-un tablou de Picasso isi va crea propriul univers.
Si totusi suntem mai mereu ceea ce nu ne dorim sa fim. Umblam mascati prin universul creatiei sperand ca intr-o zi vom deveni creatori de stele. Poate ca doar atunci cand dormim suntem ceea ce vrem sa fim. In ambalajul noptii suntem o facatura minunata. Toate razboaiele noastre dorm si cream ceea ce niciodata nu vom reusi sa avem...

2 comentarii: